Premiul “Ziarului de Iaşi” pentru debut – 2015, primit de Adrian Viţalaru pentru volumul “Nicolae Petrescu-Comnen – Diplomat”

22.04.2015

1279Adrian Viţalaru, autorul volumului Nicolae Petrescu-Comnen – Diplomat, publicat în colecţia Historica a Editurii Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost desemnat câştigător al premiului de debut la cea de-a XII-a ediţie a Premiilor “Ziarului de Iaşi”, 2015.
Premiul, instituit încă de la prima ediţie, recompensează cele mai semnificative debuturi editoriale ieşene din sfera cultural-ştiinţifică şi literară ale anului precedent.
Prin volumul său despre Nicolae Petrescu-Comnen, unul dintre reprezentanţii de seamă ai corpului diplomatic al României interbelice, Adrian Viţalaru, asistent universitar la Facultatea de Istorie a Universităţii ieşene, se înscrie în mai lunga serie a autorilor ale căror debuturi editoriale sub auspiciile Editurii Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” au fost apreciate, de-a lungul timpului, de juriul care desemnează Premiile “Ziarului de Iaşi”: “De la Manifest… la “Adio, Europa!”, de Gabriela Gavril şi “I.D. Sârbu – de veghe în noaptea totalitară”, de Antonio Patraş (2004), “Matei Vişniec, un optzecist atipic”, de Bogdan Creţu (2006), “Paratextul. Poetica discursului liminar în comunicarea artistică”, de Valeriu P. Stancu (2007), “Aspecte ale alterităţii în drama istorică”, de Ana Maria Ştefan. (2008), “Pragmatismul şi «sfârşitul» metafizicii”, de Ana-Maria (2010), “Hermeneutică şi discontinuitate”, de Corneliu Bâlba (2012), „Reprezentările Diavolului în imaginarul literar românesc”, de Mircea Păduraru (2013).

Find more like this: Prima Pagină

Publicat in: Prima Pagină