Vizualizarea situaţiei şcolare

Pentru a-şi consulta situaţia şcolară, studenţii trebuie să aibă adresă de mail şi apoi îşi vor face cont în programul ESIMS, la adresa de web:     http://simsweb.uaic.ro

 CREAREA CONTULUI (Login->Creare cont nou)

 Pentru crearea contului se foloseşte numărul matricol pe care îl găsiţi în carnetul de student, iar parola trebuie să fie de minimum 7 caractere din care cel puţin unul trebuie să fie caracter special ( virgula, punct etc).

  • – adresa e-mail trebuie să fie corect scrisă şi validă.
  • – răspunsul la întrebarea de securitate trebuie ţinut minte!

Introduceti: numar matricol, parola, e-mail, întrebare de securitate, nume, prenume, adresă, telefon.


In atenţia studenţilor de la master, anul I
Daca incă mai aveţi activ contul esims de la studii de licenţă, noul cont de esims (pentru studii de master) trebuie facut cu o altă adresă de email. În cazul in care doriţi să folosiţi aceeaşi adresă de email trebuie şters contul de la studii de licenţă (trimiteţi pe adresa stefc@uaic.ro datele dumneavoastra – nume, facultate, email, nr.matricol licenţă si rugati să va steargă contul de esims de la licenţă) şi apoi va puteţi crea noul cont de esims pentru studii de master.


ACTIVAREA CONTULUI (primiţi link-ul pe e-mail)

   După ce aţi creat contul veţi primi un e-mail unde aveţi un link de activare (confirmare a contului) pe care il accesaţi.

  • – dacă aţi creat contul dar nu aţi primit e-mail-ul de activare e posibil să fi scris adresa e-mail greşit. Vă rugăm să scrieţi un e-mail către d-na Ștefanache Cristina ( telefon 0232 20.15.95) stefc@uaic.ro în care scrieţi datele dv de identificare şi solicitaţi să vi se trimită datele pe e-mail-ul corect.
  • – dacă nu merge parola – scrieţi şi în clar parola (chiar pe câmpul superior apoi stergeţi) e posibil dacă aveţi activată tastatura românească de exemplu, să tastaţi alte caractere decât cele dorite.

 

VIZUALIZAREA SITUAŢIEI ŞCOLARE         Studenţi->Note,taxe->Create and connect

  •    După conectare urmaţi link-urile: Studenţi – Note, taxe  – Create and Connect
  •   Pe fiecare an -> detalii pentru conţinut
  •    După “create and connect” implicit este afisat anul I, pentru ceilalţi ani apăsaţi detalii în dreptul anului de studiu dorit.

 

PROBLEME LA ACCESAREA CONTULUI

Folosiţi butonul Recuperare parolă doar după 2-3 încercări de conectare şi după ce ştiţi sigur ca parola este scrisă corect(de exemplu la setarea tastaturii în limba română tastele pot să nu mai corespundă cu ce scrie pe ele).

Aici aveţi suplimentar intrebarea de securitate de aceea aceasta rebuie retinuta atunci cand va creati contul! Dacă la recuperare parolă, după scrierea numărului matricol apare mesajul “We were unable to access your information. Please try again.” numarul matricol e scris greşit, contul nu e creat sau a fost şters automat de sistem (nu a fost folosit o perioadă mare de timp, ati incercat de mai multe ori sa accesaţi contul folosind o parolă greşită etc.)- iar în acest caz contul trebuie recreat.

Dacă aţi uitat parola dar şi întrebarea de securitate:

  1. consultati e-mail-ul initial primit după crearea contului, aveţi şi intrebarea de securitate.
  2. dacă aţi sters e-mail-ul iniţial vă rugăm să scrieţi un e-mail către d-na Ștefanache Cristina (sau telefon 0232 20.15.95 ) stefc@uaic.ro în care scrieţi datele dv. de identificare (contul vechi va fi şters şi puteţi să vă creaţi din nou contul).