Sesiunea Națională a Studenților Istorici Români

13.12.2022

 

Sesiunea Națională a Studenților Istorici Români

Ne face o deosebită onoare să vă adresăm invitația de a participa la prima ediție a Sesiunii Naționale a Studenților Istorici Români, eveniment organizat la Iași, în perioada 3-6 mai 2023, de către Facultatea de Istorie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Mihail Kogălniceanu, în deschiderea primului curs de Istorie Națională a Românilor, la Academia Mihăileană de la Iași, din noiembrie anul 1843, spunea „După priveliștea lumii, după minunile naturii, nimic nu este mai interesant, mai măreț, mai vrednic de luarea noastră aminte decât Istoria.” Fiind în deplin acord cu afirmația marelui istoric și om politic, studenții Facultății de Istorie din Iași organizează o sesiune națională a studenților de la facultățile de Istorie din țară și din Republica Moldova, cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la fondarea Istoriei ca disciplină universitară.

Sesiunea are drept scop realizarea unui schimb de informații, la nivel academic, precum și un dialog între doctoranzii, masteranzii și studenții de la diferite facultăți de profil, facilitând atât confruntarea de idei, cunoașterea direcțiilor de cercetare și a specificului școlilor istorice, dar și relaționarea personală pentru proiecte viitoare. Prin această inițiativă, dorim să reluăm o frumoasă tradiție a studenților la Istorie din țară, care prin conferințe similare au creat punți de cunoaștere și dialog. Pe lângă dezbaterea academică, ne propunem diverse activități de tip workshop, jocuri de cunoaștere și autocunoaștere pentru consolidarea bunelor relații de cooperare între centrele universitare participante.

Cui îi este adresat acest eveniment și ce teme își propune?

Această conferință are ca grup țintă studenții, masteranzii și doctoranzii specializați în preistorie, antichitate, evului mediu, perioada modernă, contemporană, arheologie, științe auxiliare etc.

Cum poți participa?

Pentru înregistrarea propunerii de comunicare, te rugăm să trimiți un mesaj la adresa sesiuneastudentiloristorici@gmail.com conținând: titlul și rezumatul comunicării (maxim 400 de cuvinte), însoțite de numele profesorului coordonator, până la data de 15 februarie 2023. Menționăm că, în subiectul e-mailului, trebuie să specifici orașul în care studiezi.

Pe baza rezumatelor trimise, comisia de evaluare, compusă din profesori și studenți ai Facultății de Istorie din Iași, va face o selecție. Vom afișa lista finală a participanților până la data de 15 martie 2023.

Ce îți putem asigura?

Vom asigura masa și cazarea pentru datele de 3, 4, 5 și 6 mai 2023.

Așteptăm cu nerăbdare să citim propunerile voastre, iar, ulterior, să veniți la Iași și să ne cunoaștem mai bine! Nu doar pentru a ne prezenta rezultatele cercetărilor, ceea ce ar aduce o creștere a vizibilității preocupărilor științifice studențești, ci și pentru a lega prietenii și pentru mai bune colaborării în viitorul apropiat și/sau îndepărtat.

Find more like this: Anunțuri studenți, Doctorat, Licență, Master