2-5 noiembrie 2017 – Conferinţa internaţională „Identităţi etno-confesionale și reprezentări ale Celuilalt în spaţiul est-european: între stereotip şi voinţa de a cunoaşte”

14.09.2017

În perioada 2-5 noiembrie 2017, Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în parteneriat cu Facultatea de Istorie, Filozofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează la Iași, cu sprijinul financiar al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, conferința internațională cu tema: „Identități etno-confesionale și reprezentări ale celuilalt
în spațiul est-european: între stereotip și voința de a cunoaște”.

La conferință se pot înscrie cadre didactice și cercetători din domeniile istorie, lingvistică, sociologie, psihologie și alte domenii conexe. Printre temele de discuție posibile enumerăm: Politici etnoculturale din perspectivă istorică; Identitate locală şi identitate naţională; Stereotipuri identitare în conştiinţa locuitorilor din Ucraina, Republica Moldova și Ucraina; „Noi şi ceilalţi” – raporturi inter-comunitare; (Re)construcții identitare în contextul Europei de azi; Istoria, religia, lingvistica şi demersul identitar; Predarea/învățarea istoriei minorităților naționale: între istoria statului, istoria națiunii și istoria locală. Comunicările vor fi de 15-20 de minute. Limba oficială a conferinței va fi limba română, dar se vor accepta prezentări în limba engleză sau rusă, organizatorii asigurând o traducere simultană.Lucrările conferinței urmează a fi publicate într-un volum tipărit la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (editură CNCS B). Nu se percepe taxă de participare și, pentru anumite situații excepționale, organizatorii vor acoperi costurile de cazare.
Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să completeze și să trimită, până pe 16 octombrie 2017, formularul de înscriere pe una din adresele:lect. dr. Cristina Preutu (preutucristina@yahoo.com) sau prof. dr. George Enache (geo_enache2000@yahoo.com).

Find more like this: Prima Pagină

Publicat in: Prima Pagină