Sesiunea Națională de Comunicări Științifice-Universitatea București

01.07.2021

Call for Papers

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice

Ediția a XVI-a: OAMENI, CRIZE ȘI SOLUȚII ÎN ISTORIE

Perioada de înscriere: 29 martie 2021-15 iulie 2021

Perioada de desfășurare: 16-18 septembrie 2021

Modalitate de desfășurare: Exclusiv în mediul online pe platforma Zoom

Tema generală: Oameni, Crize și Soluții în Istorie

Organizatror: Asociația Studenților la Istorie “Dacia” împreună cu Facultatea de Istorie a Universității din București și cu Cercurile Studențești din cadrul acesteia.

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice este un proiect desfășurat de Asociația Studenților la Istorie ”Dacia”, care ajunge în acest an la cea de-a XVI-a ediție. Scopul principal al acestui proiect este constituirea unui cadru academic care să ofere studenților interesați un mediu propice comunicării, dezbaterii, schimbului de idei și obținerii unor viziuni noi cu privire la diverse teme și concepte istorice.

Ediția din acest an este organizată de Asociația Studenților la Istorie “Dacia” împreună cu Facultatea de Istorie a Universității din București și cu Cercurile Studențești din cadrul acesteia: Atelierul de Analiză a Mentalităților și Ideilor Contemporane, Cercul de Istorie Contemporană Românească, Cercul de Istorie Militară, Cercul de Studii Bizantine și Sud-Est Europene, Cercul de Istorie Orientală, Cercul de Studii Medievale, Cercul de Studii Muzeale, Centrul de Istorie Comparată a Societăţilor Antice.

Tema generală a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice este Oameni, Crize și Soluții în Istorie, însă proiectul își propune să supună dezbaterii tematici diverse, punând la dispoziția participanților libertatea alegerii nucleului cercetărilor lor, într-un mediu academic favorabil schimbului de viziuni și perspective între studenți. Împărtășirea de idei pe baza a diferite concepte istorice și prezentarea unor lucrări științifice care vor putea fi ulterior publicate, reprezintă bazele acestei conferințe. Titlul conferinței reflectă preocuparea actuală a societății și permite interogări ale unor subiecte foarte diverse din punct de vedere cronologic și tematic, de la probleme politice, sociale, economice până la abordări culturale ale fenomenelor întâlnite în societățile trecute sau prezente. Prin urmare, atât subiectul cât și perioada istorică abordată rămân la alegerea fiecărui participant, neexistând constrângeri din partea organizatorilor.

Efortul redactării și prezentării cercetării vor fi recunoscute de Facultatea de Istorie a Universității din București printr-un document menit să ateste participarea la ediția curentă a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice, iar, lucrările care vor fi publicate ulterior, vor trebui mai întâi avizate de către un coordonator științific, din partea facultății de unde provine aplicantul.

În urma înscrierii, participanții vor putea opta pentru unul din următoarele ateliere, în funcție de subiectul temei alese:

  • Atelierul de istorie antică și arheologie
  • Atelierul de istorie medievală
  • Atelierul de istorie modernă
  • Atelierul de istorie contemporană
  • Atelierul de istorie a artei și patrimoniu
  • Atelierul de relații internaționale
  • Atelierul de istorie culturală

 

Publicarea lucrărilor prezentate.

 

Ne propunem să publicăm lucrările prezentate în cadrul SNCS. Textul lucrării va respecta normele standard de redactare folosite în cadrul Facultății de Istorie; ghidul de redactare va fi transmis participanților în cadrul call-ului pentru publicarea lucrărilor.

Cui ne adresăm?

 

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice invită studenți ai tuturor facultăților de istorie din România și Republica Moldova, sau ai facultăților care derulează programe de Relații Internaționale și Studii Europene, Istoria artei, Studii culturale și patrimoniu, înscriși la programele de licență, masterat sau doctorat.

Înscriere

 

Persoanele interesate sunt invitate să aplice până pe 15 iulie completând formularul atașat: https://forms.gle/wCMETh5eH7fp8K7m6

Contact

 Adresa de mail: sncs@asid-ub.ro

Coordonatori proiect: Sabina Coconea: sabina.coconea@history.bucharest.university, 0723 879 491

Alexandru Barbu: alexandru.barbu@history.bucharest.university, 0769 769 571

Vă mulțumim!

Find more like this: Anunțuri studenți, Doctorat, ID, Licență, Master